E-LEARNING

Rozpoczęliśmy cykl spotkań edukacyjnych z uczniami PZ nr 4 w Oświęcimiu

„Zmień nawyki żywieniowe na zdrowsze – sól, cukier i tłuszcze utwardzone” to pierwsze webinarium, którym rozpoczęliśmy cykl spotkań i warsztatów dla uczniów Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu, w ramach podpisanej w ostatnim czasie umowy o współpracy.

Spotkanie edukacyjne z młodzieżą klas gastronomicznych poprowadziły: mgr inż. Anna Malarek i dr inż. Anna Kościej, specjalistki z zakresu żywienia z Instytutu Nauk o Zdrowiu.

Podczas prelekcji uczniowie PZ nr 4 dowiedzieli się, jak należy dbać o swoje zdrowie, jak kontrolować spożycie białka, tłuszczu, węglowodanów i  jak ustalać wielkość porcji. Ponadto zapoznali się ze składem chemicznym tłuszczów i bardzo popularnych w ostatnim czasie zakąsek.

Prowadzące zwróciły szczególną uwagę na konieczność czytania etykiet oraz rozsądnego wykonywania zakupów.


Pani Annie Malarek i Pani Annie Kościej gorąco dziękujemy z przeprowadzenie niezwykle ciekawego spotkania i podzielenie się sporą dawką bardzo przydatnych wskazówek żywieniowych.

Na skróty

Partnerzy Uczelni: