Poznajmy się

Za nami kolejne spotkanie warsztatowe w ramach współpracy z PZ nr 4 SEG 

W środą 24.11.2021r. uczniowie Powiatowego Zespołu Nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Oświęcimiu z  I klasy o profilu Technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielami gościli w naszej Uczelni.

Uczniowie wzięli udział w wydarzeniu – „Jak prowadzić zdrowy styl życia w dobie koronawirusa” zainicjowanym przez Instytut Nauk o Zdrowiu.  Młodzież z PZ4SEG podzielona na grupy, uczestniczyła w zajęciach prowadzonych przez studentów MUP Oświęcim pod czujnym okiem wykładowców: dr inż. Anny Kościej, mgr inż. Anny Malarek oraz mgr Łukasza Naglika.

Nasi przyszli dietetycy  z III roku pokazali przybyłym uczniom jak dokonać pomiarów antropometrycznych, a także jak wygląda pomiar na analizatorze składu masy ciała, jakie wyniki można uzyskać podczas badania i jak poprawnie je interpretować. Studenci zaprezentowali także pomiar wykonany fałdomierzem oraz wzrostomierzem.

Studenci III roku Wychowania Fizycznego przygotowali zajęcia ruchowe, podczas których uczniowie mieli okazję spróbować różnych form aktywności fizycznej, które z powodzeniem mogą odtworzyć w szkole, jak i w domu.

Natomiast studenci kierunku Pielęgniarstwo zaprosili naszych gości do Centrum Symulacji Medycznej, w którym młodsi koledzy mieli możliwość zobaczyć, jak realizowane są na co dzień ćwiczenia i zajęcia praktyczne przy pomocy zaawansowanych symulatorów wysokiej wierności, fantomów najnowszej generacji oraz supernowoczesnych trenażerów.

Spotkanie zostało zwieńczone wykładem poprowadzonym przez studentów  Wychowania fizycznego oraz Panią dr Kościej. 

Kolejne, planowane spotkania już wkrótce.

Zapraszamy!

mgr inż. Anna Malarek


Galeria zdjęć dostępna na oficjalnym fanpage’u Uczelni: https://www.facebook.com/MUPOswiecim/photos

 

 

Na skróty

Partnerzy Uczelni: